Mindrituals, is een eenmanspraktijk in Amsterdam . Voor de actuele wachtlijst zie homepage onder het kopje wachtlijst.
U kunt bij de praktijk terecht voor verschillende problemen zoals stemmingsstoornissen, angststoornissen, overbelastings-klachtenen spanningsklachten maar ook voor coaching en relatie therapie, zie wanneer mindrituals?.
Mindrituals heeft een samenwerking met de mevrouw M. Campian, psychiater BIG: 29909022201
Aanmeldingsprocedure en werkwijze Mindrituals
1. Stuur een mail of vul het contactformulier in.
Wanneer je je wilt aanmelden of graag een afspraak wilt, omdat je een aanmelding in overweging neemt, kun je een mail sturen of vul het contact formulier in. In het telefonisch contact zal ik samen met jou bekijken of ik een passende behandeling kan aanbieden. Afhankelijk daarvan wordt een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Je ontvangt een aanmeldformulier en hierbij is mijn verzoek of je dit formulier samen met de verwijsbrief ingevuld wilt meenemen naar het eerste gesprek.
2. De intakefase
Tijdens het eerste gesprek neemt u mee:
• De verwijsbrief van de huisarts
• Een legitimatiebewijs
• Het verzekeringspasje
In de intakefase zal ik stilstaan bij de klachten en de voorgeschiedenis van jouw klachten. Verder kijk ik naar jouw hulpvraag en vraag ik naar jouw verwachtingen van de behandeling bij Mindrituals.
In het kader van de behandeling wordt gebruik gemaakt van diagnostiek- en evaluatievragenlijsten. tijdens en na de behandeling heeft u uw eigen patiënten portaal daar worden meet instrumenten klaargezet om in te vullen.
3. Adviesgesprek
Na de intake vindt er een adviesgesprek plaats, waarin ik de diagnose en het behandelvoorstel met jou zal bespreken. Afhankelijk van de klachten en de hulpvraag kiezen we voor een methode, of combinatie van methodes. Er worden behandeldoelen geformuleerd en afspraken gemaakt over duur en frequentie van de behandeling. Indien je akkoord gaat met de, door mij gestelde diagnose en het behandelplan, kan de behandeling van start gaan. De verwijzer ontvangt met jouw toestemming een brief met een samenvatting van het behandelplan.
Het kan ook voorkomen dat ik van mening ben dat je beter ergens anders geholpen kan worden. Dit zal ik dan met jou en de verwijzer bespreken. Ook kun jij na het adviesgesprek besluiten of je bij mij in behandeling wilt of dat je elders hulp wilt zoeken.
4. Start behandelingen
Ik bied zowel generalistische basis GGZ als specialistische GGZ. Zie voor het type behandeling dat ik kan bieden het kopje ‘psychotherapie’. Voor nadere informatie over de generalistische basis GGZ en de specialistische GGZ kun je ook terecht op de volgende website: www.lvvp.info. Tijdens de behandeling heb ik regelmatig intercollegiaal overleg (intervisie) om de kwaliteit van de behandeling te bewaken.
5. Evaluaties
Tussentijds evalueren we de behandeling. Hierbij worden soms vragenlijsten bij gebruikt. Komt de therapie overeen met je verwachtingen, hoe is het met de ernst van de klachten, zijn er aanpassingen nodig, in hoeverre zijn de doelen bereikt?
6. Afsluiten van de behandeling
Aan het einde van de behandeling is er opnieuw een evaluatie en een meetmoment en zal ik de afsluitbrief aan de huisarts met jou bespreken. Deze rapportage stuur ik vervolgens naar de huisarts (of een andere verwijzer), indien jij hier toestemming voor gegeven hebt.